Lindegaards Hindbærlagkage

LAGKAGEBUNDE.

100 g past. æggeblommer
100 g hvedemel
50 g hakkede mandler
65 g sukker
1 tsk bagepulver
200 g æggehvider

HINDBÆRFROMAGE
1/2 l piskefløde
50 g flormelis
200 g optøede eller friske hindbær
1/2 stang god vanilje
5 bl husblas

OVERTRÆK MARCIPAN

200 g ren rå marcipan
100 g flormelis
25 g glukose sirup

PYNT

hvid chokolade,friske bær og flødeskum.

Start med at lave nogle lækre lagkage bunde

Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps, mel og bage pulver blandes og sigtes ned i snapsen og vendes FORSIGTIGT sammen med de hakkede mandler.

Pisk æggehviderne stive og ven dem forsigtigt i dejen til du har en ensartet masse

Fyld dejen i en springform foret med bagepapir i bunden og glat den med en palet.
Bag bunde ved 190 grader i ca. 30 min. til den er gylden og lidt fast når du trykker på den. Afkøl bunden helt inden du befrier den fra springformen. HUSK AT RENGØRE FORMEN MED DET SAMME , DU SKAL BRUGE DEN OM LIDT IGEN

Hindbærfromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i 30 min
flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv og mas kornene sammen med flormelisen så de bliver skilt lidt ad
Mos bærene sammen med vaniljen og flormelissen og varm det op til 70 grader og tag det så af varmen igen, vrid husblassen fri for vad og kom det op i det varme frugtmos , rør godt rundt til husblassen er opløst og hæld det så op i en ren skål.

Pisk fløden til en let skum og kom 1/3 del op i hindbærblandingen og pisk godt til , hæld så hindbærblandingen op i resten af flødeskummet og vend det FORSIGTIGT sammen til en ensartet creme.

Den nu afkølede lagkagebund flækkes med en brødkniv til to bunde.
tag din springform og beklæd den med kage folie, placere den ene bund i formen og hæld 2/3 af fromagen ud på bunden, den anden bund lægges forsigtigt ovenpå trykkes ganske let. Fordel det sidste fromage oven på bunden og sæt den på køl gerne til næste dag . Har du travlt så sæt den i fryseren 3 timer
Når fromagen er stivnet fjernes springformen forsigtigt og kageplasten fjernes, kagen placeres på det fad du senere vil servere kage på .

Overtræk marcipan

Flormelis , glukose sirup og marcipan kommes i en skål og æltes godt sammen til en ensartet masse
Rul marcipanen ud i extra flormelis til en lang bane der kan nå hele vejen rundt om lagkagen , og sæt det så på kagen , tryg det godt fast så det ikke krøller nogen steder.

Kagen kan pyntes som du vil , jeg har hakket chokoladen groft og pisket lidt fløde som så er sprøjtet på i små rosetter og toppet med friske hindbær.
På billedet er der også brugt et lille chokolade gitter af hvid chokolade, det er sprøjtet ud på et stykke bagepapir , bundet om en kagerulle.

God fornøjelse