Nøddedessert

Valnøddedessert er en lille lækker sag fra Mette Blomsterberg, som jeg forsøgte mig med for et par år siden.

VALNØDDEBUND:

Valnøddegrød:

100 g sukker

200 g valnøddekerner

30 g past. æggehvider

Marengs:

1 spsk. kartoffelmel

1 spsk. sukker

90 g past æggehvider

200 g sukker

VALNØDDEFROMAGE

60 g finthakkede valnøddekerner

2 spsk. honning

3 bl. husblads

4 dl.piskefløde

 

200 g finthakkede valnøddekerner til at rulle kagerne i

Chokolade snirkler til pynt

 

VALNØDDEBUNDE: Start med at lave valnøddegrøden ved at blende sukker og nødder fint kom nødder/sukker op i æggehviderne og bland det sammen til en tyk grød

 

MARENGS: Bland kartoffelmel med 1 spsk. sukker i en skål hæld hviderne i og pisk det hele stift mens du tilsætter 200 g. sukker lidt af gangen.

BUNDEN:

Vend nu valnøddegrøden sammen med æggehviderne , men forsigtigt det skal kun lige blandes, undgå at røre luften ud af hviderne.

Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir og glat det ud , bag den ved 170 grader i ca. 15-20 minutter.  Tag bunden ud ag lad den afkøle på en bagerist med papiret på.

Halver den afkølede bund i 2 lige store dele med en skarp kniv.

VALNØDDEFROMAGE:

Sæt husbladsen i blød i en halv liter vand i en halv time

Hæld de finthakkede valnøddekerner i en skål sammen med honning 

Vrid husbladsen fri for vand og kom den i en gryde med en sjat vand eller Sherry, og varm det forsigtigt op , når husbladsen er opløst hældes det straks over i skålen med nøddeblandingen og blandes godt

Pisk fløden stiv og bland halvdelen af flødeskummet med den lune grød og rør godt til , tag så blandingen og hæld den op i den anden halvdel af flødeskummet , vend det forsigtigt rund til en ensartet masse.

Hæld nu 3/4 af nøddefromagen ud på den ene halvdel af bundene og fordel det jævnt , læg den anden halvdel oven på og tryk den let fast, sæt kagen i fryseren i min. 2 timer.

Find en passende udstikker ca. 3 cm eller bestem selv størrelsen, husk blot på at kagen er til 1 person.  udstik nu den frosne kage , det eren god ide at dybbe udstikkeren i varmt vand efterhver stik.

saml kagerne ved at lime dem sammen med den resterende fromage , der skal 2-3 stykker ovenpå hinanden , brug den sidste fromage til at stryge rullene på siderne inden de rulles i finthakkede valnøddekerner, sæt kagerne på køl inden serveringen.

Pynt med chokolade snirkler eller frisk frugt , det er helt op til dig.

GOD FORNØJELSE