Fastelavnsboller

Det skal du bruge::

 

Ingredienser:
    Dej
2.5 dl. Sødmælk
50 gram Smør
25 gram Gær
1   Æg
3 spsk. Sukker
0.25 tsk. Salt
500 gram Hvedemel

 Fyld til bollerne kan være marcipan, nougath, creme, hakkede nødder eller syltetøj

 
 

Først tager I en lille gryde eller kasserolle og smelter margarinen deri, hvorefter I hælder mælken i. Hæld blandingen op i en skål og mærk forsigtigt efter om den kun er lillefingervarm. Når den er det, smuldrer I gæren i. Rør rundt til gæren er helt opløst. Hæld så sukker, salt, æg og mel i lidt ad gangen og rør rundt. Dejen skal være blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. ½ time. 


Når dejen er færdighævet, deler I den i to lige store portioner. Hvert stykke ruller I ud til en stor firkant, som I deler i 10-12 lige store firkanter. På midten af hver firkant lægger I derefter en teske med feks. creme, nougath, marcipan, eller syltetøj fx hindbær, jordbær eller skovbær, hvorefter I klemmer hjørnerne på firkanten sammen over fyldet, så I former en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu ½ time. 

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 8-10 minutter.

Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af inden de pyntes med glasuren, som I har rørt sammen af flormelis, vand og frugtfarve i forskellige farver (i hver sin skål, naturligvis), inden I til allersidst evt. drysser lidt kagekrymmel i forskellige farver henover.