Lagkage med Kirsebær og Champagne mousse

Først kagen (2 “tykke” bunde eller 3 tynde):

  • 250 g mel
  • 50 g smør
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Vaniljesukker

 

 

 

Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg og sukker til det bliver hvidt og skummende. Smelt smørret i mikroovnen og tilsæt mælk – det skal være lunkent inden det hældes ved æggemassen. Bland de tørre ingredienser sammen og rør dem i dejen uden at slå for meget luft ud.

Beklæd en springform (i den ønskede størrelse) med bagpapir i bunden og smør den langs siderne inden dejen hældes i. Bag kagen i den nederste halvdel af ovnen ca. 20-30 minutter  Læg evt. lidt stanniol over kagen hvis den tager for meget farve ovenpå.

Tag kage op på bageristen og lad den hvile 5 minutter i formen inden siderne tages af. Når kagen er kølet helt af er den delevenlig. Tag en kniv og markér en rille (ca 1 cm. dyb) rundt langs kagens side. Klip et passende stykke husholdningssnor og put det i rillen rundt, nu kan de løse ender krydses og forsigtigt tækkes væk fra hinanden således de skærer kagen igennem.

 

Kirsebærmousse
1/2 l piskefløde
200 g Amoretti kirsebær( si bærene fra og gem dem til senere)
5 bl husblas


Læg husblassen i blød i koldt vand i 30 min
Hæld kirsebærsousen op i en gryde og varm det op til 70 grader og tag det så af varmen igen, vrid husblassen fri for vand og kom det op i det varme kirsebær saft , rør godt rundt til husblassen er opløst og hæld det så op i en ren skål.

Pisk fløden til en let skum og kom 1/3 del op i kiresbærblandingen og pisk godt til , hæld så kirsebærblandingen op i resten af flødeskummet og vend det FORSIGTIGT sammen til en ensartet creme.

 

Champagne mousse
1/2 l piskefløde

5 bl husblas

2 dl. Champangne 

1 dl hyldeblomstsaft

Champagne mousse

Læg husblassen i blød i koldt vand i 30 min
Kom Champangne og Hyldeblomst saft op i en gryde og varm det op til 70 grader og tag det så af varmen igen, vrid husblassen fri for vand og kom det op i det varme saft , rør godt rundt til husblassen er opløst og hæld det så op i en ren skål.

Pisk fløden til en let skum og kom 1/3 del op i saftblandingen og pisk godt til , hæld så saftblandingen op i resten af flødeskummet og vend det FORSIGTIGT sammen til en ensartet creme.

Inden du begynder at samle kagen skal du lave de fine halvkugle , som senere skal bruges til at pynte med,

find en silikoneform til halvkugler , gerne i forskellig størelser , og fylde den antal huller du vil bruge senere, sæt formen i fryseren en times tid.

tag din springform og beklæd den med kage folie, placere den ene bund i formen

hvis du ønsker at kagen skal stå som på billedet (uden pynt på siderne)så sørg for at der er lidt mellemrum mellem bundene og kanten af springformen.

 hæld kirsebærfromagen ud på bunden,og placerbærene rundt på midten af moussen, undgå at sætte dem i yderkanten .

Den anden bund lægges forsigtigt ovenpå trykkes ganske let. Fordel Champagnemoussen oven på bunden og sæt den på køl gerne til næste dag . Har du travlt så sæt den i fryseren 3 timer

Frugt gele på toppen

3 husblads

3 dl frugt saft

opløs husbladsen og varm det i en gryde sammen med frugt saften, når næsten helt afkølet , hældes den over kagen

 

Når kagen har sat sig fjernes formen og kagen pyntes med halvkuglerne , bær og Chokolade eller hvad du lige har lyst til.